Jesenja razmena knjiga u Eđšegu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Okt.2018, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jesenja razmena knjiga u Eđšegu

Jesenja razmena knjiga održaće se u nedelju, 21. oktobra, u kulturnoj stanici Eđšeg (Antona Čehova 4). Ovo je prva razmena knjiga koju Prerazmišljavanje organizuje u kulturnoj stanici Eđšeg, u okviru programa "Lokomotiva 2018". 

Knjige koje sugrađanima više nisu potrebne, u toku događaja mogu zameniti za kupone, koje potom menjaju za neku od više stotina knjiga već prisutnih na razmeni ili mogu sačekati da ostali učesnici donesu svoje knjige.

Razmena traje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od 14 do 20 časova, ulaz je besplatan, a u razmeni učestvuju sve vrste knjiga, od beletristike, preko naučnopopularne literature, enciklopedija i priručnika, do kuvara i džepnih knjiga.

Sve knjige koje građani žele da doniraju i one koje preostanu nakon razmene biće prosleđene dalje, ili poklanjanjem vernim čitaocima Prerazmišljavanja ili kroz naredne razmene knjiga.

Na Književnom popodnevu u okviru Jesenje razmene knjiga, sa početkom u 15 časova, održaće se Čitanjac — čitanje sa najmlađima, a potom i promocija romana Milana Tripkovića "U dalekom svetu običnih ljudi", dok će omiljena novosadska pesnikinja Vitomirka Trebovac čitati poeziju iz svoje zbirke "Sve drveće, sva deca i svi bicikli u meni".

U skladu sa temom — BAJKE U DVORCU, organizatori su pripremili i naročit ambijent, a posetioce koji dođu u kostimu iz bajke očekuju pokloni u vidu knjiga ili dodatnih kupona.

Za više detalja o događaju pratite blog i fejsbuk stranicu Prerazmišljavanje.

Program "LOKOMOTIVA 2018" realizuje udruženje "HMM..." u saradnji sa udruženjima "BalkanIDEA Novi Sad" i "Centar za edukativno-kreativni razvoj omladine CEKRO". Projekat se sprovodi uz podršku Gradske uprave za sport i omladinu – Kancelarije za mlade, u okviru realizacije Lokalnog akcionog plana politike za mlade Grada Novog Sada za 2018. godinu i programa OPENS 2019, koji se sufinansira sredstvima Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu AP Vojvodine i Ministarstva kulture i informisanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.