Jermenija tvrdi: Granatirali su nas

Izvor: B92, 11.Maj.2023, 18:01

Jermenija tvrdi: Granatirali su nas

Ministarstvo odbrane Jermenije saopštilo je danas da su azerbejdžanske trupe granatirale položaje jermenskih trupa u pograničnom regionu Gegarkunik.

Kako prenosi Rojters, dve zemlje su u pregovorima o mirovnom sporazumu o okončanju višedecenijskog sukoba oko Nagorno-Karabaha, regiona koji je međunarodno priznat kao deo Azerbejdžana, ali je naseljen uglavnom Jermenima.

Sukobi oko tog područja izbijali su više puta, a pozivi na trajni mirovni sporazum učestali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su nakon serije nedavnih nasilnih sukoba duž zajedničke granice, samo dve i po godine pošto su u ratu oko Nagorno-Karabaha ubijene hiljade jermenskih i azerbejdžanskih vojnika.

Pitanje teritorijalnog integriteta bilo je na vrhu dnevnog reda pregovora, a prošlog meseca je premijer Jermenije Nikola Pašinjan nagovestio da je Jerevan spreman da prihvati suverenitet Azerbejdžana nad spornim regionom.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.