Jermenija ratifikovala Sporazum EAEU sa Srbijom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Apr.2021, 15:01

Jermenija ratifikovala Sporazum EAEU sa Srbijom

Jermenski parlament ratifikovao je danas sporazum o slobodnoj trgovini između Evroazijske ekonomske unije (EAEU) i Srbije.

Sporazum je ratifikovan, prenosi jermenska agencija Armenpres, sa 100 glasova za, jednim protiv i sedam uzdržanih.

Odluka o potpisivanju Sporazuma o slobodnoj trgovini između EAEU i Srbije doneta je uzimajući u obzir činjenicu da su bilateralne sporazume o slobodnoj trgovini sa Srbijom već potpisale tri države EAEU - Rusija, Belorusija i Kazahstan.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Srbiji se ovim sporazumom otvora pristup tržištu od 183 miliona ljudi.

Potpisnice se sporazumom obavezuju da će liberalizovati međusobnu trgovinu i da će države članice EAEU omogućiti srpskoj robi ravnopravan pristup na svoja tržišta.

Sporazum o slobodnoj trgovini potpisali su 25. oktobra 2019. godine u Moskvi premijerka Srbije Ana Brnabić i premijeri Rusije, Belorusije, Kazahstana, Jermenije i Kirgistana i predsedavajući EAEU.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Poslednja zemlja ratifikovala sporazum Evroazijske unije sa Srbijom, stupa na snagu za 60 dana

Izvor: B92, 19.Apr.2021

Jermenski parlament ratifikovao je danas sporazum o slobodnoj trgovini između Evroazijske ekonomske unije (EAEU) i Srbije.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.