Jermenija: Predsednik odbio da smeni načelnika generalštaba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Feb.2021, 17:25

Jermenija: Predsednik odbio da smeni načelnika generalštaba

Predsednik Jermenije Armen Sarkisjan je danas odbio da smeni načelnika generalštaba jermenske vojske Onika Gasparjana koga je dan ranije razrešio dužnosti premijer Nikol Pašinjan, saopšteno je iz predsedničkog kabineta.

Pašinjan je u četvrtak smenio Gasparjana nakon navodnog pokušaja vojnog puča, međutim, da bi zaista došlo do razrešenja načelika, mora i predsednik da se saglasi, prenosi Rojters.

Iz kabineta predsednika je stigao odgovor da pokušaj da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se smeni Gasparjan "nije po ustavu".

Vojska je danas zatražila Pašinjanovu ostavku, ali i ostavku cele vlade, zbog zamerki na vođenje zemlje tokom sukoba u Nagorno-Karabahu, teritoriji oko koje su se sporili Jermenija i Azerbejdžan.

Sukob je okončan 9. novembra mirovnim sporazumom uz posredstvo Rusije, a od tada je Pašinjan na udaru kritičara koji smatraju da je predao Nagorno-Karabah Azerbejdžancima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NASTAVAK TENZIJA U JERMENIJI: Predsednik odbio da razreši načelnika generalštaba

Izvor: Kurir, 27.Feb.2021

Predsednik Jermenije Armen Sarkisijan je danas odbio da smeni načelnika generalštaba jermenske vojske Onika Gasparjana koga je dan ranije razrešio dužnosti premijer Nikol Pašinjan, saopšteno je iz predsedničkog kabineta.

Nastavak na Kurir...

PREDSEDNIK JERMENIJE DONEO ODLUKU: Stao na stranu naroda i vojske, Pašinjan je "gotov"

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Feb.2021

Premijer je u četvrtak smenio Gasparjana nakon navodnog pokušaja vojnog puča..Predsednik Jermenije Armen Sarkisjan je danas odbio da smeni načelnika generalštaba jermenske vojske Onika Gasparjana koga je dan ranije razrešio dužnosti premijer Nikol Pašinjan, saopšteno je iz predsedničkog kabineta...Pašinjan...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Predsednik Jermenije odbio naredbu premijera da smeni načelnika Generalštaba

Izvor: Beta, 28.Feb.2021, 00:21

Predsednik Jermenije Armen Sarkisijan oglušio se danas o naredbu premijeraNikolaPašinijanada smeni načelnika Generalštaba i time povećao pritisak na šefa vlade čiju ostavku traže demonstranti i vojska.Nakon što je Sarkisijan odbio zahtev Pašinijana, na ulice Jerevana izašlo je oko 15.000 demonstranata,...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.