Jermenija: Nije napeto, razgovaramo sa Rusijom

Izvor: B92, 07.Sep.2023, 20:52

Jermenija: Nije napeto, razgovaramo sa Rusijom

Između Jermenije i Rusije postoje nesuglasice, ali to ne treba nazivati tenzijama, rekao je zamenik ministra spoljnih poslova Jermenije Parujr Hovanisjan.

"Ne može ovo da se tumačiti kao napetost. Sa Rusijom imamo radne odnose", napominje on i dodaje da kao i uvek i sa svim partnerima, postoje nesuglasice o čemu se vodi diskusija.

Na pitanje da li je planirano istupanje Jermenije iz Organizacije Ugovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB), zamenik ministra napominje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se o tom pitanju razgovaralo.

"Kritikujemo ODKB po brojnim pitanjima, ali sada ovo pitanje nije na našem dnevnom redu", rekao je Hovanisjan.

Jermenski premijer Nikol Pašinjan je 2. septembra u intervju za italijansko izdanje "Republika" kritikovao ulogu ruske misije u regionu i rekao da Rusija navodno napušta Nagorno-Karabah.

Pritom, Ministarstvo odbrane Jermenije saopštilo je da će jermenski mirovnjaci od 11. do 20. septembra zajedno sa američkim jedinicama izvesti vežbe "Orao partner 2023".

Glavni cilj manevara je povećanje interoperabilnosti i razmena iskustava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.