Jerevan, i dalje VIDEO

Izvor: B92, 22.Feb.2021, 23:10

Jerevan, i dalje VIDEO

Nekoliko hiljada ljudi je večeras demonstriralo u glavnom gradu Jermenije, tražeći ostavku premijera Nikola Pašinjana.

On je pod pritiskom da to učini od novembra, kada je potpisao sporazum o okončanju sukoba u Nagorno-Karabahu zbog kojeg je na udaru kritika u svojoj zemlji.

Učesnici marša su blokirali nekoliko glavnih ulica u Jerevanu, privremeno zatvorivši saobraćaj u centru, a nakon određenog vremena protesti su završeni, ali opozicioni političari planiraju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da održe još jedan skup u utorak, prenosi AP.

Masovni protesti u Jermeniji su počeli u novembru, kada je Pašinjan potpisao mirovni sporzum kojim je dao veći deo Nagorno-Karabaha Azerbejdžancima, uz posredništvo Rusije, čime je okončan sukob od 44 dana u kojima je stradalo na hiljade ljudi.

Pašinjan je odbio da podnese ostavku, branivši mirovni sporazum rečima da je "bolan, ali neophodan potez kojim je sprečen Azerbejdžan da uzme celu regiju Nagorno-Karabaha".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.