Jerevan i Baku dogovorili međusobno priznanje teritorijalnog integriteta

Izvor: B92, 25.Maj.2023, 16:20

Jerevan i Baku dogovorili međusobno priznanje teritorijalnog integriteta

Jermenija i Azerbejdžan dogovorili su međusobno priznanje teritorijalnog integriteta.

To je saopštio premijer Jermenije Nikol Pašinjan.

Kako je dodao, "zemlje dobro napreduju" ka regulisanju međusobnih odnosa. Sa druge strane, predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev rekao je da Baku nema teritorijalnih pretenzija prema Jermeniji. On je istakao da zemlje sada imaju mogućnost da postignu mirovni sporazum, s obzirom na to da je "Jermenija priznala Karabah kao deo Azerbejdžana". >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Alijev je dodao da postoje ozbiljni preduslovi za normalizaciju odnosa na osnovu međusobnog priznavanja teritorijalnog integriteta. Jerevan i Baku su prošle godine uz posredovanje Rusije, SAD i Evropske unije započeli pregovore o budućem mirovnom sporazumu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Istorijski dogovor Jermenije i Azerbejdžana

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Maj.2023

BAKU - Jermenija i Azerbejdžan postigli su istorijski dogovor, dogovorili su međusobno priznanje teritorijalnog integriteta.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.