Jeremić u Vatikanu sa papom Franjom

Izvor: Mondo, 31.Maj.2013, 10:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić u Vatikanu sa papom Franjom

Predsednika Generalne skupštine UN Vuka Jeremića, danas će u Vatikanu primiti papa Franja, a glavne teme razgovora biće smanjenje socijalne nejednakosti u svetu, o čemu će u julu biti organizovana tematska konferencija u skupštini UN.

Jeremić će sa papom Franjom razgovarati o položaju hrišćana u Siriji i u drugim kriznim delovima sveta, a uputiće i poseban apel papi da se založi za zaštitu srpskih hrišćanskih svetinja na KiM, navodi se u saopštenju dostavljenom >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Tanjugu.

Predsednik GS će se zatim sastati sa novim premijerom Italije Enrikom Letom, sa kojim će diskutovati o situaciji na Bliskom istoku, sa osvrtom na Siriju u svetlu priprema nove međunarodne konferencije u Ženevi.

Biće reči i o unapređenju globalnog ekonomskog upravljanja, naročito o bližoj saradnji UN i grupe najbogatijih zemalja sveta G20.

Jeremić će pri tom predstaviti tematsku debatu o ulozi agencija za procenu kreditnog rejtinga, koju u seprembru organizuje u GS UN, u partnerstvu sa Evropskom komisijom.

Takođe, upoznaće premijera Letu sa napretkom u izradi nove globalne strategije održivog razvoja koja se definiše u GS UN.

Kako se navodi u saopštenju, Jeremić će apelovati da se, uprkos komplikovanoj ekonomskoj i finansijskoj situaciji u Evropi, ne zanemari zapadni Balkan i pozvaće na dodatni priliv investicija i jo intenzivniju ekonomsku saradnju Italije i Srbije.

(Tanjug)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.