Jeremić u Briselu: SZS novi neizbežni sagovornik, ništa više neće biti isto

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Feb.2019, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić u Briselu: SZS novi neizbežni sagovornik, ništa više neće biti isto

Predsednik Narodne stranke i predsedavajući Savezu za Srbiju Vuk Jeremić izjavio je danas u Briselu da "više ništa neće biti isto kao pre", jer je međunarodna zajednica u Srbiji dobila novog "neizbežnog i legitimnog sagovornika" posle dogovora opozicije i građana o zajedničkom nastupu i usaglašavanju ciljeva protesta koji se šire po celoj zemlji.

"Svetlo je u Srbiji konačno upaljeno i režim više neće biti u stanju da iskrivljuje činjenično stanje u svojim međunarodnim >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << nastupima. Zaključak godišnjeg izveštaja Fridom hausa da Srbija više nije slobodna zemlja ne iznenađuje naravno nikoga ko u njoj živi, no neće proći mnogo vremena dok toga ne postane svestan i čitav svet", rekao je Jeremić agenciji Beta.

Jeremić i jedan od osnivača SZS Dragan Đilas danas u Evropskom parlamentu u Briselu učestvuju na skupu "Proces Evropske integracije Srbije", u organizaciji Saveza liberala i demokrata za Evropu (ALDE).

Planiran je i sastanak sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvidom Mekalisterom.

"Danas smo naše stavove predstavili u Evropskom parlamentu i nastavićemo sa živom diplomatskom aktivnošću - sa obe strane okeana. Neposredni cilj nam je da informišemo svetsku javnost i sve relevantne međunarodne činioce o zabrinjavajućoj situaciji u Srbiji i regionu, kao i da im predstavimo postignuti Sporazum sa narodom", naveo je Jeremić, koji je i bivši ministar spoljnih poslova Srbije.

Jeremić je istakao da zajednička mirna borba opozicije i građana za slobodu i obnovu demokratije neće biti ni laka ni jednostavna, ali da nakon uspostavljanja jedinstva antirežimskih snaga nema nikakve sumnje da će biti uspešno okončana.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.