Jeremić je lopuža velikih razmera

Izvor: Mondo, 13.Jun.2019, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Jeremić je lopuža velikih razmera"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, povodom ročišta po tužbi Vuka Jeremića, da je Jeremić "lopuža velikih razmera" i da to nikakva tužba, ništa ne može da promeni.

Foto: Tanjug/Bojan Stekic

Vučić je rekao i da će to ponavljati i po cenu da ide u zatvor.

On je pozvao parlament da što pre odlučuje o skidanju njegovog imuniteta, kako bi mogao da se pojavi na sudu i kaže šta misli.

"Neko pominje nekakav >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << imunitet, ja se nisam pozvao ni na kakav na imunitet, i sve što sam rekao o Jeremiću je istina. A, to što traži 50 miliona - on zna koliko on ima, zna koliko je ukrao, pa računa koliko mu fali da živi kako je do skora živeo kada je mogao da otima i srpske i kineske i mnoge druge pare", rekao je Vučić novinarima.

Ističe da iza svake reči stoji i da će mu još oštrije odgovoriti u lice, jer je Jeremić mnogo veća "štetočina i lopov" nego što je on javno govorio.

Vučićev advokat: Zgrožen sam iznosom koji traži Jeremić

"Kada dođe vreme, odazvaću se sudskom pozivu. Ako parlament treba nešto da radi na skidanju mog imuniteta ja molim poslanike vladajuće većine da to odmah urade. Brže-bolje da zakažu tu sednicu i da mi skinu imunitet. Sa oduševljenjem čekam taj postupak", rekao je Vučić.

Na konstataciju da je sudija predložila da se spor reši medijacijom i vidi li to kao opciju, Vučić je rekao da nije zaineteresovan za bilo kakvu medijaciju, i da niko ne može da promeni njegovo mišljenje i "uverenost da je reč o lopuži velikih razmera", što će, kaže, uvek ponavljati.

Jeremić sudu tužio Vučića

"Ja imam poverenja u srpsko pravosuđe, ako me i osude zbog toga, nemam problema. Ja nemam te pare, imaju ih Jeremić i Đilas, ako neko od njih ne bude hteo da plati za mene, ja ću da odem u zatvor i biću zadovoljan, jer znam da sam štitio obraz Srbije od lopova i kriminalaca", rekao je Vučić.

On je dodao da po prirodi posla mora da razgovara sa različitim ljudima, kada ga zakon na to obaveže, ali i da nije pobegao ni kada su "urlali" ispred Predsedništva, ni kada mu je Jeremić vikao da je "gotov" do Uskrsa.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.