Jeremić i samostalni prave klub

Izvor: B92, 10.Okt.2013, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić i samostalni prave klub

Beograd -- Samostalni poslanici u Skupštini Srbije, među kojima su Vuk Jeremić i Zoran Ostojić, zatražili su danas da im se omogući da osnuju svoju poslaničku grupu.

Zahtev je potpisalo 11 samostalnih poslanika. Ako se prihvati njihov predlog, to će biti 15. poslanička grupa u parlamentu.

"Od pre nekoliko dana je broj samostalnih poslanika postao dvocifren, a samo troje može da govori. Ovo je sada veliki problem koji se više ne sme rešavati od slučaja do >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << slučaja", navodi se u tom zahtevu.

Zato su poslanici zatražili hitnu izmeni Poslovnika o radu kojim bi se definisalo da se samostalni poslanici tretiraju kao posebna poslanička grupa.

U tom predlogu su naveli da bi, umesto predsednika i zamenika predsednika poslaničke grupe, posebnu grupu istovremeno predstavljala dva zastupnika koji bi delili 20 minuta vremena za raspravu - kao i druge poslaničke grupe, ali bi zajedno učestvovali na sednicama skupštinskog kolegijuma.

Predložili su da među sobom dogovorom dele vreme predviđeno poslaničkim grupama za raspravu o tačkama dnevnog reda, a u slučaju da se ne dogovore, vreme će biti raspoređeno ravnomerno svim samostalnim poslanicima prijavljenim za reč.

Samostalni poslanici su zatražili od skupštinskog Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo da hitno razmotri taj predlog i obavesti ih o odluci.

Pored Jeremića, koji je izbačen iz Demokratske stranke, i Ostojića, koji je napustio klub Liberalno-demokratske partije, samostalni poslanici su i Enis Imamović, Riza Halimi, Emir Elfić, Sanja Jeftić Branković, Dragana Djuković, Nikola Tulimirović, Bajro Gegić, Zaharije Trnavčević i Borislav Pelević.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Samostalni poslanici žele da osnuju poslaničku grupu

Izvor: Radio 021, 10.Okt.2013

Samostalni poslanici u Skupštini Srbije, među kojima su Vuk Jeremić i Zoran Ostojić, zatražili su danas da im se omogući da osnuju svoju poslaničku grupu.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.