Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Feb.2019, 19:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić i Đilas sa evropskim zvaničnicima u Briselu: Režim je izgubio legitimitet

Osnivači Saveza za Srbiju Dragan Đilas i Vuk Jeremić sastali su se danas u Briselu sa predstavnicima Evropske komisije, sa kojima su razgovarali o političkim previranjima u Srbiji i zahtevima građana koji svake nedelje u sve većem broju protestuju širom zemlje.

U razgovoru sa evropskim zvaničnicima Đilas je naveo da je "opozicija postigla saglasnost da više ne učestvuje u radu institucija u kojima je suspendovana demokratija" i dodao da normalnost može biti uspostavljena >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << jedino kroz održavanje potpuno fer i poštenih izbora na svim nivoima.

Kako se navodi u saopštenju SzS, Đilas i Jeremić su poručili ;predsedavajućem Delegacije Evropskog parlamenta za odnose sa Srbijom Eduardu Kukanu, da legitimnih izbora neće biti dok se ne uspostave uslovi kao i u drugim evropskim zemljama.

"Srbija više nije slobodna zemlja, a režim Aleksandra Vučića je otvorenim kršenjem Ustava i zakona, kao i do sada nezabeleženom zloupotrebom državnih institucija, izgubio demokratski legitimitet", ocenio je Jeremić koji je predsednik Narodne stranke.

Oni su zatražili od evropskih zvaničnika uspostavljanje struktuiranog dijaloga sa predstavnicima građanskih protesta, u cilju sticanja punog uvida u političke i socijalne prilike u zemlji.

U Evropskom parlamentu su potvrdili da će razgovori sa opozicijom biti nastavljeni tokom posete Beogradu predsedavajućeg Spoljnopolitičkog odbora EP Dejvida Mekalistera krajem meseca.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.