Jeremić: Nisu uspeli da me odvrate od politike

Izvor: N1 televizija, 29.Dec.2016, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: Nisu uspeli da me odvrate od politike

Bivši ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić ni danas nije želeo da kaže da li će se kandidovati za predsednika Srbije, ali je izjavio da nisu uspeli pokušaji da ga odvrate od angažovanja u domaćoj politici time što je odmah po povrtaku iz SAD dobio poziv za davanje izjave u vezi sa smrću gardista u Topčideru 2004.

"Po mom dubokom uverenju, to se desilo zato što sam se ja tada vratio i postajala je namera da se odvratim od angažovanja u domaćoj politici. To nije >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << donelo rezultat", rekao je Jeremić za Radio-televiziju Vojvodine.

On je ocenio da "takva vrsta pritiska ima samo suprotan efekat".

Jeremić kaže da će se, ako bude odlučio da se kandiduje za predsednika Srbije, rukovoditi spremnošću da ponudi rešenje za konkretne probleme građana. Ukazao je da na njegovu odluku o kandidaturi neće uticati to da li će ga i koliko stranaka podržati.

"Ako budemo doneo odluku da se kandidujem na predsedničkim izborima, to će biti odluka da se kandidujem i da pobedima", rekao je Jeremić.

Govoreći o svom odnosu sa zaštitnikom građana Sašom Jankovićem, koji je ranije najavio kandidaturu za predsednika, Jeremić je rekao da ga poznaje, da su jednom razgovarali, i da ima izuzetno visoko mišljenje o njegovom radu kao zaštitnika građana.

"Mislim da je za svaku pohvalu način na koji je obavljao taj svoj posao i, s obzirom da je objavio kandidaturu za predsednika Srbije, želim mu sve najbolje i sreću o kandidaturi", rekao je on.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.