Jeremić: Nema saradnje sa Jovanovićem

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Avg.2020, 11:59

Jeremić: Nema saradnje sa Jovanovićem

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je za Blic da više nije moguća saradnja sa bivšim potpredsednikom te stranke Nikolom Jovanovićem i da "ne želi da veruje" da je predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas lično imao bilo šta sa Jovanovićevim pokušajima slabljenja Narodne stranke u prethodnom periodu.

"To je neprihvatljiv odnos prema saborcima. Pre dve nedelje, zajednički poznanik je pokušao da organizuje moje viđanje sa jednim poverenikom SSP >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << iz unutrašnjosti, koji je iskazao spremnost da razgovara o prelasku u Narodnu stranku, zajedno sa svojim ljudima. Odbio sam taj sastanak", rekao je Jeremić.

On je istakao da elementarna pristojnost nalaže da, "ukoliko sa nekim iskreno sarađujete, ne radite mu ništa iza leđa", pogotovo stvari koje za tog partnera imaju nedvosmisleno štetne posledice.

Na pitanje kako će ubuduće sarađivati u okvirima Udružene opozicije Srbije, Jeremić je odgovorio da se nada da će svi imati razumevanja za stav Narodne stranke da sa Jovanovićem saradnja više nije moguća, kao što bi i Narodna stranka imala razumevanja da je situacija obrnuta.

"Nemam nikakvog razumevanja za šovinističke ispade, bilo da je reč o ubijanju sto muslimana za jednog Srbina ili zgražavanju nad nečijim poreklom", poručio je Jeremić, povodom audio zapisa Jovanovićeve izjave u kojem ga naziva "polu-Bošnjakom".

Osvrćući se na osnivanje Udružene opozicije Srbije, Jeremić je istakao da nije po sredi puka promena imena, nego suštinska promena koncepta zajedničkog delovanja opozicije, i precizirao da je Savez za Srbiju bio programska koalicija, dok Udružena opozicija Srbije to nije.

"Prirodno je da se nekom potencijalnom simpatizeru Dragana Đilasa ne dopada Vuk Jeremić, recimo zbog mojih nacionalnih stavova – ili obrnuto, da se nekom potencijalnom simpatizeru Narodne stranke ne dopada Dragan Đilas, zbog njegovih ideja o državnom kapitalizmu", objasnio je Jeremić.

"Naravno da ćemo na budućim izborima, kada se za njih steknu neophodni uslovi, svi nastupiti zajedno", najavio je Jeremić, "bar svi oni elementarno odgovorni, koji žele da Srbija bude uređena kao moderna evropska država".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.