Jeremić: Neka Vučić hapsi lidere protesta, a ne decu koja su krenula za njima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Mar.2019, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: Neka Vučić hapsi lidere protesta, a ne decu koja su krenula za njima

U Srbiji se događaju stvari koje do pre godinu dana nisu mogle da se zamisle: predsednik opštine Brus je podneo ostavku, predsednik opštine Grocka je uhapšen, direktor Puteva Srbije Zoran Babić je podneo ostavku, a sada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ekspresno doneo odluku da sedmorica prekršajno osuđenih, koji su sa liderima Saveza za Srbiju, upali u zgradu RTS-a budu abolirani, izjavio je za RTV jedan od lidera Saveza za Srbiju, Vuk Jeremić, ocenjujući da svega toga ne bi bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da nisu krenuli protesti "1 od 5 miliona".

Komentarišući odluku Vučića da svi uhapšeni zbog upada u RTS, koji su prekršajno kažnjeni po hitnom postupku, budu abolirani, Jeremić kaže da je upravo to i bio zahtev Saveza za Srbiju i da Vučić "nema hrabrosti" da uhapsi lidere protesta koji su upali u zgradu Javnog servisa Srbije.

Hapšenjem onih koji su pratili političke lidere, Vučić je hteo da pošalje poruku da će se Đilas, Obradović i ostali političari "izvući" a da će oni drugi platiti ceh, ocenio je Jeremić .

"Vučić nema rešenje za buđenje naroda", rekao je Jeremić u "Pravom uglu" RTV-a i poručio: "Neka uhapsi one koji su tu decu poveli za sobom".

Komentarišući činjenicu da on sam nije bio među onima koji su upali u zgradu RTS-a Jeremić je rekao da "nije postojao dogovor da se upadne u RTS", da su "svi ljudi drugačiji" i da on zbog toga nije bio među njima, ali da se potpuno solidariše sa svojim kolegama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.