Jeremić: Dobar spoljnopolitički učinak Vlade

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jul.2009, 23:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: Dobar spoljnopolitički učinak Vlade

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić izjavio je da građani Srbije mogu biti zadovoljni spoljnopolitičkim učinkom srpske Vlade u poslednjih godinu dana.

On je, gostujući na televiziji Pink, istakao da je dosta učinjeno na tri spoljnopolitička prioriteta koja je vlada Srbije postavila pre godinu dana: odbrani Kosova i Metohije diplomatskim sredstvima, približavanju Srbije EU i stvaranju liderske pozicije u regionu.

Jeremić je rekao da je Srbija uspela >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da zaustavi proces priznavanja nezavisnosti Kosova, dodavši da je ubeđen i da će ponovo biti otvoren dijalog o statusu Kosova, nakon odluke Međunarodnog suda pravde.

Šef srpske diplomatije je ocenio da se Srbija nalazi na "dohvat ruke" od dobijanja vizne liberalizacije za putovanje svojih građana u Evropsku uniju.

Povodom nepristajanja Holandije da se odmrzne Prelazni trgovinski sporazum, Jeremić je istakao da Srbija neće odustati od diplomatskih napora, ocenivši da je Evropska unija centralni strateški prioritet za Srbiju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.