Jemenski pobunjenici: Gađali smo saudijski vojni brod

Izvor: B92, 01.Sep.2018, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jemenski pobunjenici: Gađali smo saudijski vojni brod

Jemenski pobunjenici iz pokreta Huti saopštili su da su gađali brod Saudijske Arabije u Crvenom moru u znak odmazde.

Kako su naveli, reč je o odmazdi zbog vazdušnog napada u kojem je poginulo najmanje pet ribara kod obale Jemena.

Televizijska stanica šiitskih pobunjenika Al-Masirah izvestila je danas o napadu na saudijski "borbeni vojni brod", ali nije navela da li ima žrtava, prenosi Asošiejted pres.

Pobunjenici su za napad u kojem su poginuli ribari >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << okrivili međunarodnu koaliciju pod vođstvom Saudijske Arabije koja se u jemenskom građanskom ratu bori na strani vlade protiv šiita iz pokreta Huti, saveznika Irana.

Rijad za sada nije komentarisao navodni napad na vojni brod.

Zbog napada pobunjenika na saudijske brodove, državna naftna kompanija Saudijske Arabije Aramko privremeno je krajem jula suspendovala isporuke nafte, ali ih je obnovila posle preduzimanja bezbednosnih mera.

Građanski rat u Jemenu traje duže od tri godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.