Jemen: U granatiranju ženskog zatvora najmanje šest mrtvih

Izvor: B92, 05.Apr.2020, 23:18

Jemen: U granatiranju ženskog zatvora najmanje šest mrtvih

Zvaničnici jemenske vlade saopštile su da su pobunjenici Huti danas granatirali zatvor za žene u jugozapadnoj provinciji, ubivši najmanje šest zatvorenika.

Zvaničnici, koji su tražili da ostanu anonimni, rekli su da je napadu ranjeno i najmanje dvadesetak zatvorenica, uključujući četvoro dece koja su boravila sa svojim pritvorenim majkama u centralnom zatvoru u provinciji Taiz, koju drži vlada, preneo je AP.

Granatiranje je usledilo nakon drastične eskalacije borbi, prethodnih sedmica, izmedu medunarodno priznatih vladinih snaga i Huti pobunjenika.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Granatiran ženski zatvor, najmanje šestoro poginulo

Izvor: B92, 06.Apr.2020, 07:42

Zvaničnici jemenske vlade saopštile su da su Hutu pobunjenici granatirali zatvor za žene u jugozapadnoj provinciji, ubivši najmanje šest zatvorenika...Zvaničnici, koji su tražili da ostanu anonimni, rekli su da je napadu ranjeno i najmanje dvadesetak zatvorenica, uključujući četvoro dece koja...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.