Izvor: Blic, 02.Jan.2008, 10:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelena i Novak pobedili i Francuze

Teniska reprezentacija Srbije sigurnim korakom ide ka finalu Hopman kupa u Pertu, čiji je nagradni fond milion dolara. Jelena Janković i Novak Đoković zabeležili su za novogodišnje praznike dve pobede, prvo protiv Kineskog Tajpeha (3:0), a potom i juče protiv Francuske (2:1), ali način na koji su oni došli do toga jeste neverovatan.

Novak Đoković je imao problema sa leđima u prvom meču, ali je ipak pobedio Jen Hsu Lua sa 7:5, 2:6, 6:3, Jankovićeva je savladala Su Vei >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Hsijeh sa 6:4, 6:4, a u miksu je bilo 3:6, 6:2, 7:6 (10:8). Novak je dugo proveo na terenu, više od dva i i po časa, ali je kvalitet došao do izražaja, iako mu je povreda leđa zadavala problem.

Dan pauze je dobrodošao našem igraču, ali je peh zadesio Jelenu Janković koja je u jučerašnjem duelu sa Francuskom bila primorana da preda meč Tatjani Golovin posle samo jednog odigranog gema. Razlog, povreda butnog mišića. To je bio motiv više za Novaka Đokovića da svom snagom uđe u duel sa Arnoom Klemonom. Treći reket sveta je bez problema savladao 30-godišnjeg Francuza sa 2:0 (6:3, 6:3) i doneo izjednačenje rezultata na 1:1. Dok je Nole čistio svoj deo dvorišta, Jelena je bila podvrgnuta magnetnoj rezonanci koja, na sreću, nije pokazala veće oštećenje mišića desne noge, pa je najbolja srpska teniserka izašla na megdan francuskoj selekciji u odlučujućem miks dubl okršaju. Posle velike borbe naš par je slavio sa 2:1 (5:7, 6:4, 10:4) i sa dve pobede se učvrstio na prvom mestu grupe A.

- Imala sam veliku motivaciju da dobijem ovaj poslednji meč. Moram da se zahvalim Novaku koji je umesto mene trčao po celom terenu i tako mi pomogao - rekla je Jankovićeva posle meča.

Međutim, Nole nije propustio priliku da istakne herojsku borbu svoje koleginice iz reprezentacije.

- Jeste da sam trčao po celom terenu, ali je Jelena igrala na jednoj nozi i zbog toga moramo da joj odamo priznanje. Odigrala je sjajan meč, bez obzira na probleme koje je imala. Da nije bilo dobrih ruku i dobrog osećaja moje iskusne partnerke, mi ne bismo dobili ovaj duel - konstatovao je Đoković.

Jelena će odlučiti da li će nastaviti takmičenje na 20. Hopman kupu u Pertu, gde se u trećem kolu Srbija sastaje sa Argentinom.

- Nisam u perfektnoj kondiciji jer sam samo dve nedelje trenirala pre dolaska ovde. Približava se za mene izuzetno važan turnir, Australijen open, i ne želim preteranim naprezanjem da dovedem u pitanje nastup na prvom grend slem turniru u sezoni - izjavila je Jelena.

Uživam sa devojkama

Uvek raspoložen za dobru šalu, Novak Đoković se posle duela sa Francuskom osvrnuo na to kako je igrati u mešovitom dublu.

- Ja, lično, uživam da igram sa devojkama. Poljubac na početku, poljubac na kraju meča, pa ako tome dodam još da se nagnu ka mreži dok serviram, onda momci u publici znaju o čemu govorim - konstatovao je Đoković na opšte oduševljenje publike u Pertu.

Reprezentacija SAD prvi finalista

Reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država prvi je finalista teniskog Hopman kupa, pošto je jutros u grupi "B" savladala selekciju Australije sa 3:0. Prvo je bivša najbolja teniserka sveta Serena Vilijems zabeležila pobedu nad Ališom Molik od 6:2, 7:6 (9:7), da bi potom i Mardi Fiš uknjižio trijumf protiv Pitera Lučaka - 7:6 (7.5), 7:6 (12:10). Treći poen za ekipu SAD ostvarili su Vilijams i Fiš deklasiravši u miks dublu aistralijski tandem sa 6:2, 6:3.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.