Jeftina vekna za sirotinju

Izvor: Glas javnosti, 08.Apr.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeftina vekna za sirotinju

BEOGRAD - Najsiromašniji građani Srbije, kako se najavljuje, osim u SOS marketima, uskoro će jeftiniji beli hleb i drugu hranu moći da pazare i na drugim mestima.

Naime, zahvaljujući inicijativi Unije pekara Srbije, u Beogradu će uskoro biti postavljeni prvi kontejneri za prodaju ovog hleba. S obzirom na to da je reč o dugoročnoj akciji, u Uniji nameravaju da s prodajom krenu i širom Srbije. Zoran Pralica, predsednik Unije, u izjavi za Glas kaže da su njihovi članovi već boravili >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << u Valjevu i da su u toku pregovori sa Pančevom, Novim Sadom, Šapcem. Kako navodi, uskoro bi razgovori mogli biti obavljeni i sa Kragujevcem i Kruševcem.

- Gradonačelnik Beograda obećao je da će Grad obezbediti struju, vodu i kanalizaciju za kontejnere. U kontaktu smo sa mnogim gradovima i opštinama, razgovarali smo i sa ministrom trgovine. Što se tiče brašna za hleb, moguće je da će nam se obezbedi neka pozajmica iz Robnih rezervi koju bismo kasnije vraćali - kaže Pralica.

On dodaje da Unija pekara namerava da siromašnim uz hleb ponudi i drugu hranu.

- Imamo ponude iz klanične industrije za suhomesnate proizvode, šunku, kobasice, parizer, razgovaraćemo i sa proizvođačima ulja.

MANJE SE BACA

Momir Lazić, direktor „Beogradske pekarske industrije“ i „Klasa“, kaže da podatak da se procenat hleba koji se baca u kontejnere smanjio za desetak odsto u odnosu na ranije godine pokazuje da je kriza ozbiljno zakucala na vrata mnogih domaćinstava.

- Treba videti kako odabrati lokacije za prodaju i koliko će siromašnom građaninu biti isplativo da za deset dinara jeftiniji hleb ide u drugi deo grada da bi kupio veknu - kaže Lazić.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.