Izvor: Nezavisne Novine, 07.Avg.2016, 20:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jefimovljevoj dozvoljen nastup

Ruska plivačica Julija Jefimova dobila je dozvolu za nastup na OI iako je prvobitno bila suspendovana zbog dopinga.

Aktuelna svjetska šampionka nastupiće u petoj kvalifikacionoj grupi.

Očekuje se da će plivati i na 200 metara prsno, a vjerovatno i u štafeti 4x100. Ova 24-godišnjakinja ranije je odslužila 16 mjeseci zbog dopinga, a ove godine je bila pozitivna na supstancu meldonijum, koja je sada zabranjena.

Svjetska antidoping agencija (WADA) odložila >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je suspenziju dok ne završi dodatne studije o tom lijeku, koji je ove godine dodat na listu zabranjenih. Jefimovljevoj je u početku bilo zabranjeno da učestvuje, kao i šestoro drugih ruskih plivača koji su bili pozitivni na doping testu ili su umiješani u državni doping skandal.

Očekuje se da će na Igrama u Riju nastupiti i Vladimir Morozov, Nikita Lobincev, Darija Justinova, Mihail Dovgaljuk i Anastasija Krapivina, koji su prvobitno bili suspendovani.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.