Jedva se spasile: NOVINARKE NAPADNUTE u sred beleženja detalja pucnjave!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Avg.2017, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedva se spasile: NOVINARKE NAPADNUTE u sred beleženja detalja pucnjave!

Uplašene novinarke odmah obvavestile policiju

U utorak uveče oko 22.30 u Posavskoj ulici u Slavonskom Brodu 30-godišnji I.J. iz pištolja ispalio tri hica u 31-godišnjeg M.G.

U blizini mesta događaja, ispred ugostiteljskog lokala, na licu mesta su bile dve novinarke, Višnja Ružojčić i Aleksandra Primorac. Njih je grubo fizičkim nasrtanjem sprečio da obavljaju svoj posao još uvek nepoznati muškarac.

Psujući ih: "koju pi*ku materinu snimaš", >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nasilnik je iz ruku novinarke Ružojčić pokušao istrgnuti kameru preteći da će je razbiti. Kako je novinarka, opirući se, kameru čvrsto držala u svojim rukama agresivni napadač uspeo je tek s mikrofona da skloni zaštitu.

Uplašene novinarke o fizičkom napadu odmah su obavestile Policijsku upravu brodsko-posavsku. Policija je reagovala brzo i, kako se nezvanično saznaje, protiv muškarca će podneti prijavu zbog remećenja reda i mira.

U vezi nasrtanja na novinarke oglasio se Ogranak Hrvatskog novinarskog društva brodsko-posavske županije.

- Najoštrije osuđujemo nasrtaj na novinarke tokom obavljanja njihovog profesionalnog zadatka. Novinarke su na terenu prikupljale informacije vezane za pucnjavu u kojoj je s tri metka ranjen muškarac star 31 godinu, a koji je danas preminuo. Pozivamo sve da omoguće nesmetan rad novinara, koji su često u složenim situacijama tokom izveštavanja o događajima od interesa za širu javnost -stoji uz ostalo, u saopštenju brodskoposavskog HND-a.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.