Jednostavne i brze  frizure

Izvor: Blic, 28.Dec.2009, 06:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jednostavne i brze frizure

Ne znate šta ćete sa kosom. Evo tri jednostavne frizure koje možete da napravite za manje od 20 minuta i da izgledate savršeno. Bitno je da je vaša kosa negovana i prirodna. Svetski frizeri naglašavaju da je ove sezone posebno u modi vezana kosa. Jednostavan konjski rep, pletenica ili riblja kost, ništa novo, ali ove zime ipak moderno. Na modnim pistama viđene su frizure s kosom podignutom na vrhu glave i oblikovanoj u prave skulpture. Sve je to već viđeno na modnoj ikoni novog doba >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Lady GaGi.

Toliko o opštim trendovima, a kako da same napravite frizure kod kuće poslušajte savete Željka Dobričića, frizera iz salona „Gruppa L’Ultima".

Dugačka kosa - punđa

Opranu i osušenu kosu (ukoliko nemate vremena za pranje, takođe možete napraviti ovu frizuru) očešljajte tako da kosa bude zaglađena pod kosinom - prema jednom ramenu. Kosu vežite gumicom u čvrst konjski rep i podelite ga na dva jednaka dela. Delove vežite u čvor, ali ne do kraja, kako biste oformili oblik karike. Ukoliko je kosa kraća, napravite jedan čvor, a ukoliko je duga - dva. Krajeve skupite prstima i kružnim pokretom (u pravcu kazaljke na satu), prekrijte gumicu kojom ste vezali kosu, a zatim je zakačite ukosnicama (pravac nagore).

Tako napravljenu punđu možete oblikovati po želji: čvrsta, podignuta, spuštena" Takođe je možete ukrasiti dekorativnim šnalama, cvetićima"

Srednje duga, stepenasta kosa

Za sve one koje imaju ravnu i glatku kosu i koje pri oblikovanju frizure koriste presu. Operite i osušite kosu. Gornji deo glave podelite u nekoliko sekcija. Svaki od njih obmotajte oko dva prsta (onoliko puta koliko vam dozvoljava dužina kose) i zakačite je ukosnicama. Kada napravite dovoljan broj uvojaka, svaki pramen naprskajte lakom za kosu. Donji deo glave očešljajte i podelite ostatak kose na 6-8 jednakih delova, u zavisnosti od gustine. Pramen po pramen pridržavajte levom rukom. U desnu ruku uzmite zagrejanu presu, uhvatite krajeve pramena i kružnim pokretima namotavajte kosu prema korenu. Držite 30 sekundi, a potom lagano odmotajte kosu. Pridržavajte loknu levom rukom, da bi se lepo oformila dok je još vruća, a onda je blago pustite da padne. Kada proces ponovite sa svim pramenovima i dobijete lokne, skinite ukosnice sa gornjeg dela glave i pustite ih da padaju preko donjih lokni. Kosu možete učvrstiti lakom.

Napomena: Najbolje bi bilo da koristite prese ovalnog oblika. Ukoliko imate četvrtastu presu, na loknama će se nazirati oštre linije koje ostaju od oblika prese.



Kratka kosa


Mokru kosu češljate na stranu. Dok je češalj u kosi i dok ga povlačite na stranu, zastanite i češalj blago vratite unazad (u suprotnom pravcu od pravca češljanja) kako biste dobili talas. Kada napravite talas, kosu zadržite prstom, polako izvucite češalj i postavite šnalu. Napravite koliko god želite talasa i ostavite da se kosa osuši. Ukoliko želite mokar izgled kose, skinite šnalice i ne češljajte se. U suprotnom, blago očešljajte talase i stilizujte kosu lakom.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.