Jedna osoba poginula, sedam ranjeno u eksploziji bombe u Avganistanu

Izvor: B92, 25.Sep.2021, 14:31

Jedna osoba poginula, sedam ranjeno u eksploziji bombe u Avganistanu

Jedna osoba je poginula, a sedam ranjeno u Avganistanu u današnjoj eksploziji bombe pored puta, kada je tuda naišao automobil u kom su se nalazili talibani.

To je danas saopštio je zvaničnik bolnice u Džalalabadu, glavnom gradu provincije Nangarhar, na istoku zemlje.

Niko nije odmah preuzeo odgovornost za bombardovanje.

Za slične napade u Jalalabadu prošle nedelje, u kojima je poginulo 12 ljudi, odgovornost je preuzao ogranak Islamske države.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Talibani se bore sa Islamskom državom od njenog pojavljivanja u Avganistanu 2014. godine.

IS preuzela je odgovornost za neke od najnovijih napada, uključujući i eksploziju ispred aerodroma u Kabulu u kojoj je poginulo 13 američkih službenika i 169 Avganistanaca, tokom evakuacije prošlog meseca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Jedna žrtva eksplozije bombe u Avganistanu

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Sep.2021

KABUL - Jedna osoba je poginula, a sedam ranjeno u Avganistanu u današnjoj eksploziji bombe pored puta, kada je tuda naišao automobil u kom su se nalazili talibani, saopštio je zvaničnik bolnice u Džalalabadu, glavnom gradu provincije Nangarhar, na istoku zemlje.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.