Jedna novozaražena osoba u srpskim sredinama na KiM

Izvor: B92, 27.Maj.2020, 19:58

Jedna novozaražena osoba u srpskim sredinama na KiM

Jedan novooboleli u većinski srpskim sredinama, do danas ukupno obolelo 117 osoba, izlečeno 106, a preminulo 10 lica.

Oboleli su iz Kosovske Mitrovice (44), Zvečana (25), Leposavića (24), Zubinog Potoka (24).

Novoobolela osoba smeštena je u KBC Kosovska Mitrovica (1).

Jedan novooboleli je iz Kosovske Mitrovice a jedno izlečeno lice iz Leposavića.

Nije bilo testiranih lica, a do sada je testirano 1.530 lica u opštinama Kosovska Mitrovica, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Zvečan, Zubin Potok i Leposavić.

"Svakodnevno radimo na utvrđivanju kontakata svih zaraženih lica. U opštinama na Kosovu i Metohiji u kojima živi srpsko i nealbansko stanovništvo obezbedili smo i distribuirali lekove za 136 lica, osnovne životne namirnice i pakete pomoći sa hranom i higijenskim sredstvima socijalno ugroženim porodicama kao i zaštitne maske, sredstva za dezinfekciju i sapune", naveo je direktor Kancelarije za KIM.

Kroz nekoliko dana studenti Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici vratiće se na fakultete. Aprilski ispitni rok će biti organizovan u junu, a junski u julu. Za ovu godinu planiran je upis 1.700 brucoša od toga njih 1.300 na budžetu Srbije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.