»Jedinstvo« izvelo djela Mokranjca, Česnokova...

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Dec.2015, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

»Jedinstvo« izvelo djela Mokranjca, Česnokova...

BANJALUKA - Srpsko pjevačko društvo "Jedinstvo" Banjaluka održalo je večeras tradicionalni godišnji koncert mješovitog hora, na kome su izveli djela Stevana Stojanovića Mokranjca, Pavela Česnokova, Aleksandra Arhangelskog i Vladimira Milosavljevića.

Kao solisti nastupili su soprani Karolina Mihajlović i Biljana Kerkez, tenori Živan Živanović i protođakon Radojica Žagran, bariton Lazar Radoja i bas protonamjesnik Zoran Pajkanović, pod dirigentskom palicom Nemanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Savića.

Tokom godine hor je, osim Banjaluke i drugih gradova u Republici Srpskoj, nastupao i u Zagrebu, Sarajevu, Lucernu, Cirihu, Bernu, Bratislavi i Beču, a posebno je značajno bilo gostovanje u SAD, u okviru kojeg su održani koncerti u Njujorku, Patersonu, Bostonu, Čikagu i Novoj Gračanici.

Koncert je održan u okviru obilježavanja 122 godine od osnivanja društva, u Kulturnom centru Banski dvor.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.