Jedinstveno o Kosovu

Izvor: RTS, 27.Jul.2010, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedinstveno o Kosovu

Jedinstvo u Skupštini o pitanju Kosova i podrška politici Vlade pokazuju da se Srbija okrenula realnoj politici u rešavanju najkrupnijeg pitanja, izjavio premijer Mirko Cvetković. Srbija nije neprijatelj kosovskim Albancima, istakao Cvetković.

Premijer Srbije Mirko Cvetković ocenio je da visok stepen jedinstva u Skupštini Srbije o pitanju Kosova i Metohije, kao i podrška politici Vlade, pokazuju da se Srbija okrenula realnoj politici u rešavanju najkrupnijeg državnog i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nacionalnog pitanja.

Prema njegovim rečima, "sa sednice parlamenta je upućena jasna poruka Srbima koji žive na Kosovu da će Srbija voditi realnu, plansku i u ovom momentu jedino moguću akciju usmerenu ka pronalaženju pravednog rešenja".

Važno je da je iz parlamenta poslata snažna poruka kosovskim Albancima da Srbija nije njihov neprijatelj, da ne želi konflikte, niti neizvesnu budućnost, da želi mir, stabilnost, dijalog i pravedno rešenje, naglasio je Cvetković.

Premijer smatra da je "upućena i jasna poruka svetu i posebno zemljama koje podržavaju kosovsku nezavisnost da je Srbija jedinstvena u stavu da jednostrana rešenja ne vode smirivanju tenzija u regionu i da je Srbija nezaobilazni partner svima koji žele stabilnost ovog dela Evrope".

Skupština Srbije usvojila je sinoć, posle višečasovne rasprave, izmenjen predlog odluke Vlade o politici prema Kosovu i Metohiji, nakon mišljenja Međunarodnog suda pravde. Za predlog su glasala 192 poslanika.

Za odluku su glasali predstavnici vladajuće koalicije, Srpske napredne stranke, Nove Srbije i Srpske radikalne stranke, dok su protiv bili poslanici Demokratske stranke Srbije, Liberalno-demokratske partije i poslanik Partije za demokratsko delovanje Riza Halimi.

Zaključujući raspravu u Skupštini, predsednik Boris Tadić ponovio je da Srbija nikada neće priznati nezavisno Kosovo i da je spremna da nastavi pregovore.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

CVETKOVIĆ: SRBIJA NIJE NEPRIJATELJ KOSOVSKIM ALBANCIMA

Izvor: Kurir, 27.Jul.2010

BEOGRAD - Premijer Srbije Mirko Cvetković ocenio je da visok stepen jedinstva u Skupštini Srbije o pitanju Kosova i Metohije, kao i podrška politici Vlade, pokazuju da se Srbija okrenula realnoj politici u rešavanju najkrupnijeg državnog i nacionalnog pitanja...BEOGRAD  - Premijer Srbije Mirko...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.