Jedinicom do besplatne članarine

Izvor: RTS, 20.Dec.2018, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedinicom do besplatne članarine

U Narodnoj biblioteci „Stevan Sremac” u Nišu neobična akcija - svi učenici koji su imali jedinicu iz srpskog jezika na tromesečju dobijaju besplatnu godišnju članarinu, a ostali 50 odsto popusta.
Mia Miladinović je učenica 7. razreda OŠ „Kole Rašić”. Učlanjena je u biblioteku i kaže da ne čita samo lektiru.

Ta školska biblioteka ima oko pet hiljada knjiga, dok Narodna biblioteka >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << poseduje oko tri stotine hiljada knjiga, periodika, publikacija.
Bibliotekarka u Osnovnoj školi „Kole Rakić” u Nišu kaže da interesovanje za knjigu nije uvek povezano sa uspehom u školi. Interesovanja učenika su različita, neki vole avione, neki tehničko štivo.
Narodna biblioteka „Stevan Sremac” u Nišu ima oko 27.000 članova, tokom ove nedelje prijavilo se 370 novih.
Za Draganu Najdanović, bibliotekarku u Narodnoj biblioteci „Stevan Sremac” u Nišu bitno je to da oni u ovom periodu uplate članarinu, a naknadno mogu da dođu i da se učlane. Kaže da se do sada javilo desetak učenika sa slabijom ocenom.
Nekoliko puta godišnje imaju akcije popusta, i odlični učenici niških osnovnih i srednjih škola mogu besplatno da se učlane u Narodnu biblioteku.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.