Jedini legitimitet imate u parlamentu, sve ostalo je samo igra VIDEO

Izvor: B92, 21.Apr.2019, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Jedini legitimitet imate u parlamentu, sve ostalo je samo igra" VIDEO

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da nije baš siguran u legitimitet "tima za pregovore", koji je opozicija okupljena oko SzS predstavila na protestu.

Vulin je naglasio da se legitimitet nikada ne dobija na ulici.

Prema njegovim rečima, "tim za pregovore" može organizovati bilo ko, navodeći da bi u javnosti mogli da se pojave i drugi glumci, pevači, sportisti ili profesori nudeći takav tim zato što smatraju, kaže, da nisu dovoljno zastupljeni.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"Jedini legitimitet imate u parlamentu, sve ostalo je samo igra", rekao je Vulin za TV Prva.

Upitan da prokomentariše skup predsednika Aleksandra Vučića održan u petak, Vulin kaže da je ponosan što se 150.000 okupilo u Beogradu bez ijednog jedinog incidenta i što su pokazali da je, ističe, "Budućnost Srbije" politika koja ima podršku naroda.

"Građani su jasno rekli da hoće mir, stabilnost, sigurnost, red i rad. Dali su podršku predsedniku da nastavi poltiku stabilnosti, politku snažne Srbije o kojoj ne odlučuju ambasadori i tajkunu, već država koja zna šta su njeni interese i koja se svojih interesa drži", naveo je Vulin.

A kaže da nije oduvek bilo tako...

"Godine 2012. nismo imali pravo ni da kažemo da su KiM i Republika Srpska naši strateški interesi i da su Srbi gde god da žive naš interes", istakao je Vulin.

Pred Dan Vojske Srbije, koji se održava u utorak, 23. aprila, Vulin ocenjuje da je naša vojska danas snažnija i bolja nego što je bila, te podsetio da je Aleksandar Vučić dolaskom na mesto premijera 2014. srpsku vojsku zatekao demoralisanu i slabu.

"Danas Vojska Srbije u svom vlasništvu ima 14 migova, moćnu kopnenu vojsku, oprema se iz dana u dan naoružava, pripadnici vojske bolje žive i, što je najvažnije, verujem da građani imaju puno poverenje u vojsku", rekao je Vulin.

U Muzeju grada Beograda danas se održava izložba "Odbrana 78", a ministar Vulin pozvao je građane da pogledaju izložbu koju, kaže, nije napravilo Ministarstvo odbrane, Vojska Srbije i građani, već i NATO pakt za vreme agresije 1999. godine.

"Ovo je izložba koju možete sabrati u jednoj reči - istina. Dođite, pogledajte, podsetite se, pustite neku suzu kada vidite našu pobijenu decu, budite ponosni kada vidite kako smo se i na koji način borili. Ovakvu izložbu trebalo je napraviti mnogo ranije, jer je ovo bilo vreme kada je Srbija pokazala svoje najlepše lice, a oni koji su napadali svoje najgore", ocenio je Vulin.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.