Jedina nada dobri ljudi

Izvor: Vesti-online.com, 10.Maj.2018, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedina nada dobri ljudi

Od protekle godine mladi Nikola Stanišić (24) iz Perleza bije ljutu bitku za zdravlje, boreći se protiv akutne limfoblastne leukemije u Flenzburgu. Istina, trnovit put ovog mladića počeo je samim otkrićem ove opake bolesti. Lečenje je započeo u Beogradu, ali kako nisu postignuti željeni rezultati, dalje tretmane je morao da nastavi na klinici u Nemačkoj. Za to je bila potrebna ogromna suma novca, zbog čega su pokrenute brojne akcije humanitarnog karaktera.

Zahvaljujući >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << razumevanju i podršci mnogih sugrađana i društveno odgovornih kompanija, uspeli su da se domognu Flenzburga. Nakon hemioterapije i transplantacije matičnih ćelija u Nemačkoj, Nikola Stanišić i dalje vodi bitku za život. Početkom ove godine, Nikola je imao i težak grip, kao i citomegalovirus koji prati takva lečenja. Konačno, poslednji rezultat je pokazao da se leukemija iz krvi premestila na kožu.

- Pored svega što nam se izdogađalo, sada nam treba najviše podrške i snage. Ovo je konačna, finalna bitka koju Nikola mora dobiti. Polažemo nadu da će Nikolino telo pobediti ostatak bolesti. Išli smo težim putem, sve komplikacije koje su mogle, dogodile su se. Trenutna faza je leukemija kože hlorom, koja preti da se vrati u koštanu srž. Imamo zračenje izraslina na koži četiri nedelje i molimo Boga da se u ovom periodu ne vrati, kako bi Nikola primio limfocite donora, da oni pobede bolest. Lekari kažu da će to biti kraj muka. Novca je nažalost nestalo, ali nam on ne sme biti prepreka u izlečenju našeg sina, moramo pobediti... Zato još jednom šaljemo apel za pomoć svim ljudima dobre volje i dobrog srca. Nama ništa drugo nije preostalo do da se molimo, verujemo i nadamo da će ljudi imati razumevanja za našu muku i želju da spasemo dete. Mi smo učinili sve što smo mogli i dali sve što smo imali kako bi bili uz njega, više nemamo kud... - rekla je majka Tatjana Stanišić.

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Da bi nastavio lečenje i dobio konačnu bitku, Nikoli je sada neophodno 220.000 evra, a to je njegova jedina nada u spas. Novac se sakuplja i preko Humanitarne fondacije Budi human, ali odziv sugrađana nije dovoljno veliki da bi Stanišići mogli da odahnu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.