Jedina bela žirafa na svetu opremljena GPS uređajem

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Nov.2020, 14:52

Jedina bela žirafa na svetu opremljena GPS uređajem

Jedinoj poznatoj beloj žirafi na svetu, koja živi u Keniji, stavljen je GPS uređaj za praćenje kako bi bila zaštićena od krivolovaca, saopštio je danas Rezervat Išakbini Hirola.

Uprkos svojoj jedinstvenosti, usamljeni mužjak nema ime.

Ostao je usamljen nakon što su u martu ženku i njeno mladunče ubile lovokradice, prenosi AP.

Belu boju životinje uzrokuje retka genetska anomalija pod nazivom leucizam, a zbog neuobičajenog izgleda bela žirafe je izuzetno ugrožena krivolovom.

GPS uređaj za praćenje pričvršćen za jedan od žirafinih rogova svakog sata će slati rendžerima informacije o njenoj lokaciji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jedina bela žirafa na svetu opremljena GPS uređajem kako bi bila zaštićena

Izvor: Radio 021, 17.Nov.2020

Jedinoj poznatoj beloj žirafi na svetu, koja živi u Keniji, stavljen je GPS uređaj za praćenje kako bi bila zaštićena od krivolovaca, saopštio je danas Rezervat Išakbini Hirola...Uprkos svojoj jedinstvenosti, usamljeni mužjak nema ime. Ostao je usamljen nakon što su u martu ženku i njeno mladunče...

Nastavak na Radio 021...

Priroda i retke životinje: Poslednja živa bela žirafa biće praćena radi zaštite od lovokradica

Izvor: Danas, 18.Nov.2020, 13:27

Jedina bela žirafa na svetu dobila je GPS uređaj kako bi bila praćena i zaštićena od lovaca u severoistočnoj Keniji. Jedna grupa za očuvanje prirode saopštila je da će šumari u realnom vremenu pratiti kretanje usamljenog mužjaka žirafe. Smatra se da je on poslednja takva jedinka u vrsti,...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.