Jedan od vodećih pripadnika bivše OVK na saslušanju u Hagu

Izvor: B92, 30.Jun.2019, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedan od vodećih pripadnika bivše OVK na saslušanju u Hagu

Jedan od vodećih pripadnika bivše OVK na području Nerodimlja, Šukri Buja, dobio je poziv za saslušanje na sudu u Hagu.

Buja je potvrdio za portal „Koha ditore“ da je pozvan u svojstvu osumnjičenog i da će se 17. jula pojaviti u Hagu, kao i da je prvobitno telefonski obavešten od strane Tužilaštva, a da je dan kasnije dobio i pismeni poziv.

„Pozvali su me telefonom iz Specijalnog tužilaštva, a juče popodne dobio sam pismeni poziv. Pozvan sam u svojstvu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << osumnjičenog. Pojaviću se na sudu 17. jula“, rekao je Buja.

Specijalni sud pozvao je i ispitao i druge komandante takozvane OVK, kao što su Sokolj Dobruna (sudija vojnog suda OVK), Sami Ljuštaku (operativna zona Drenica), Rustem Mustafa (Operativna zona Podujevo) i druge osumnjičene, javlja RTS.

U Specijalnom tužilaštvu u Hagu do sada je, u svojstvu osumnjičenih ili svedoka, ispitano oko 30 pripadnika takozvane OVK, ali, još uvek, nijedna optužnica nije podignuta.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.