Jedan od pet miliona: Rektorka tražila prekid blokade, odbili smo zahtev

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Sep.2019, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedan od pet miliona: Rektorka tražila prekid blokade, odbili smo zahtev

Mila Jovanović iz udruženja "Jedan od pet miliona" izjavila je da su se predstavnici udruženja sastali danas sa rektorkom Univerziteta u Beogradu Ivankom Popović, prorektorom i studentom prorektorom koji su došli sa zahtevima da se blokada Rektorata prekine.

Jovanović je novinarima ispred Rek orata rekla da su oni te zahteve odbili i pozvali građane da se sutra u 8 ujutru okupe ispred Rektorata, kako bi zajedno sprečili zaposlene da uđu u tu instituciju.

Ona >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je rekla da pregovora neće biti sve dok Univerzitet u Beogradu ne promeni zvanično saopštenje kolegijuma u kome se pominje da je u rektoratu "došlo do nekih nesuglasica između grupe studenata i druge grupe kao i da je došlo do mogućeg nasilja".

"Oni u saopštenju nisu kazali da su ti ljudi nasrnuli na dva studenta, a jednog pretukli. Tražimo da univerzitet osudi sve događaje koji su se desili u petak (kada je počela blokada rektorata i došlo do sukoba)", kazala je ona.

Jovanović je zatražila da Kolegijum Rektorata podrži studente koji blokiraju instituciju i dodala da studenti ne napadaju, već štite.

Jovanović je pozvala sve profesore da dođu i podrže okupljene studente.

Ispred rekotorata večeras se okupio manji broj građana koji su došli da daju podršku predstavnicima udruženja "Jedan od pet miliona" koji Rektorat drže u blokadi od petka.

Kolegijum Rektorata saopštio je u subotu uveče da ne odobrava neovlašćeni boravak bilo kojih lica van radnog vremena, kao i najavu onemogućavanja redovnih aktivnosti u Rektoratu.

"Mišljenja smo da ovakav način izražavanja stavova nije primeren akademskoj zajednici i da je grubo zloupotrebljena otvorenost Rektorata. Rektorski kolegijum neće dozvoliti sprečavanje normalnog rada Rektorata i u slučaju potrebe će preduzeti sve odgovarajuće pravne mere", navodi se u saopštenju Kolegijuma.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jedan od pet miliona: Rektorka tražila prekid blokade, odbili smo zahtev

Izvor: Danas, 15.Sep.2019

Mila Jovanović iz udruženja "Jedan od pet miliona" izjavila je da su se predstavnici udruženja sastali danas sa rektorkom Univerziteta u Beogradu Ivankom Popović, prorektorom i studentom prorektorom koji su došli sa zahtevima da se blokada Rektorata prekine. Članak Jedan od pet miliona: Rektorka...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.