Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Avg.2019, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedan od pet miliona: Rektorka da traži smenu Siniše Malog ili blokada Rektorata

Udruženje "Jedan od pet miliona" najavilo je danas da ukoliko Rektorat Univerziteta u Beogradu ne ispuni njihov zahtev do septembra, da od predsednice Vlade Ane Brnabić zatraži razrešenje ministra finansija Siniše Malog, nastupa blokada te ustanove.

Valentina Reković, iz tog udruženja, kazala je novinarima ispred Predsedništva Srbije da je Univerzitet u Beogradu pao na Šangajskoj listi i da je to posledica odlaska mladih naučnika iz zemlje, što je, kako je ocenila, posledica >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i afera lažnih diploma i doktorata na tom univerzitetu.

"Sporna doktorska disertacija (ministra Malog) još uvek nije proglašena plagijatom, a Odbor (za profesionalnu etiku) Univerziteta u Beogradu i Komisja FON-a (Fakulteta organizacionih nauka) jedna drugoj prebacuju odgovornost i nemaju hrabrosti da kažu ono što je već zaključeno i dokazano, a to je da je doktorat plagijat", rekla je Reković.

Ona je kazala da su oni na prethodnoj blokadi upozorenja Rektorata tražili od rektorke Ivanke Popović da traži od predsednice Vlade da razreši ministra finansija kako bi organi, kako je navela, bez pritisaka vlasti radili svoj posao.

"Ukoliko do ispunjenja zahteva ne dođe, a podsećamo da se rektorka na istom sastanku složila da rok ispunjenja zahteva bude septembar, pozvaćemo sve profesore, asistente, saradnike u nastavi i studente na blokadu Rektorata i odbranu autonomije i integriteta Univerziteta u Beogradu kao krovne organizacije visokog obrazovanja u Srbiji", najavila je Reković i podsetila danas rektorku na taj rok.

Ona je kazala da su se na sastanku sa rektorkom tokom prethodne blokade upozorenja, 19. jula, složili da se ne zna da li je veća šteta proglasiti disertaciju Malog plagijatom ili plagijat ostaviti na Univerzitetu.

Studenti su danas ispred Predsedništva Srbije podržali i vlasnicu Kanala 9 Maju Pavlović, koja već treći put štrajkuje glađu.

Martin Bežinarević, iz udruženuja "Jedan od pet miliona", kazao je da je Maja Pavlović, neko ko je spreman "život da da u odbranu svoje profesije".

"Mi smo tu uz jednu izuzetnu hrabru i jednu osobu od izuzetnog integriteta za ono za šta se bori", rekao je Bežinarević.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jedan od pet miliona: Rektorka da traži smenu Siniše Malog ili blokada Rektorata

Izvor: Beta Video, 22.Avg.2019

BEOGRAD - Udruženje ``Jedan od pet miliona`` najavilo je danas da ukoliko Rektorat Univerziteta u Beogradu ne ispuni njihov zahtev do septembra, da od predsednice Vlade Ane Brnabić zatraži razrešenje ministra finansija Siniše Malog, nastupa blokada te ustanove.Valentina Reković, iz tog udruženja,...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Jedan od pet miliona: Rektorka da traži smenu Siniše Malog ili blokada Rektorata

Izvor: Beta, 22.Avg.2019

Udruženje "Jedan od pet miliona" najavilo je danas da ukoliko Rektorat Univerziteta u Beogradu ne ispuni njihov zahtev do septembra, da od predsednice Vlade Ane Brnabić zatraži razrešenje ministra finansija Siniše Malog, nastupa blokada te ustanove.Valentina Reković, iz tog udruženja, kazala je...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.