Jedan od pet miliona: Pružamo ruku za hrabrost omladini DS da se pobuni

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Dec.2019, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedan od pet miliona: Pružamo ruku za hrabrost omladini DS da se pobuni

Udruženje "Jedan od pet miliona" saopštilo je danas da "pruža ruku za hrabrost" omladini Demokratske stranke (DS), koja se, kako se navodi, "pobunila" nakon što je raspuštena na sednici Glavnog odbora te stranke u subotu.

"Šta je omladina neke stranke ako se ne bori za svoje stavove i ako se ne pobuni jer smatra da je oštećena i zbog toga ne napravi problem toj stranci, a šta je rukovodstvo te stranke ako ne može kroz dijalog da reši taj problem", upitalo je udruženje >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u saopštenju.

Kako su istakli, problem na koji je naišla omladina DS pomaže (predsedniku Srbije) Aleksandru Vučiću da "skuplja poene time što se gradjani odvajaju i distanciraju od opozicionih stranaka, a samim tim i od zajedničkog cilja koji smo postavili kroz Sporazum sa narodom, a to je ujedinjenje opozicije i zajedničko delanje".

"Demokratska omladina je u prvim mesecima doprinela bezbednosti gradjana na protestima, dok se zvanično nije osnovalo Udruženje, ali isto tako kao deo opozicije doprinosi protestima i danas", navodi "Jedan od pet miliona".

Dodali su da su zajedničkim delovanjem upoznali "sjajne mlade ljude koji su spremni da menjaju ovaj izvitoperen sistem" što je, kako navode, i njihov cilj, dok su, ističu, upoznali i članove Predsedništva Demokratske stranke i za koje znaju da su spremni da "dijalogom reše pobleme koji nastaju".

"U nadi da će problem koji je nastao prošle subote biti prevazidjen do 7. decembra kada će biti održan prvi protest u drugoj godini pobune u Beogradu, podsećamo obe strane, ali i sve druge političke organizacije, da se sete demokratskih vrednosti i prvobitnog zajedničkog cilja, za koji se svi borimo", istaklo je Udruženje.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.