Jedan klub u dva grada

Izvor: Vesti-online.com, 03.Sep.2018, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedan klub u dva grada

Kulturno-umetničko društvo Srbija iz Beča, posle letnje pauze, kreće ponovo da okuplja decu u Beču i Kornojburgu. Koreograf Zlatko Miladinović Zajko najavljuje da će od 9. septembra ponovo krenuti aktivnosti društva.

- Prvo neka deca počnu školu, pa ćemo onda mi naše aktivnosti - objasnio je on.

Inače, KUD Srbija radi sa decom u Beču i Kornojburgu, pa tako ima probe jednom nedeljno u glavnom gradu, uobičajeno četvrtkom, a vikendom u Kornojburgu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
Pred nastupe se generalna proba održava u Beču, a na njoj se okupe deca iz oba grada. Društvo broji više od 30 igrača, a otvoreno je za prijem novih članova.

- Radim ovaj posao već tridesetak godina. Ceo život iz ljubavi pokušavam da prenesem lepotu naše igre našoj omladini u Austriji. Moj cilj je da decu sklonimo s ulice gde vreba opasnost od lošeg društva, droge i slično. Takođe, u našem društvu deca, koja svakodnevno govore gotovo isključivo nemački, imaju prilike da govore srpski - objašnjava Zajko motive svog višedecenijskog volonterskog rada.

Ko želi da se pridruži KUD Srbija može da se javi na telefon 0676 719 30 47.

Inače, KUD Srbija planira brojne nastupe i samo u septembru ima tri nastupa, među kojima je krajem meseca učešće na Danima srpske kulture.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.