Jedan ključ otvara više školskih ormarića?!

Izvor: Glas javnosti, 12.Sep.2012, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedan ključ otvara više školskih ormarića?!

BEOGRAD - Osnovne škole u Beogradu u kojima su ugrađeni ormarići za učenike, već na početku školske godine suočile su se sa problemom, jer jedan ključ može da otvori više ormarića, potvrđeno je u Sekretarijatu za obrazovanje i dečju zaštitu i najavljeno da će problem uskoro biti rešen.

"Na odeljenskom veću, koje je održano prošle nedelje nekoliko učitelja se žalilo da jednim ključem može da se otvori više ormarića. Deca u njih >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << osim udžbenika ostavljaju i školski pribor i kako ne bi došli u situaciju da nestaju stvari obavestili smo Sekretarijat", kaže direktorka Osnovne škole "Kralj Petar Prvi", Milka Boškov.

I direktor Osnovne škole "Skadarlija" Anđelko Kunarac kaže da je već prvog dana škole jedna učiteljica primetila da postoji problem i da jedan ključ može da otvori više ormarića.

"Ostale kolege su takođe testirale ormariće i konstatovano je da problem postoji i obavestili smo nadležne u Sekretarijatu", navodi Kunarac.

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Ljiljana Jovčić rekla je da je nakon prve prijave iz škola obavešten izvođač radova i da su njihove ekipe več na terenu.

"Izvođač radova već je poslao ekipe na teren da zamene sve bravice koje može drugi ključ da otvori. Važno je da direktori škola, ali i roditelji o svemu što primete obaveste Sekretarijat, a mi dalje isporučioca metalnih ormarića, budući da je garantni rok 24 meseca. Sve što se nenamerno pokvari u naredne dve godine biće zamenjeno", objasnila je Jovčić.

Ona kaže i da je u pojedinim osnovnim školama upisano više učenika nego što su direktori planirali, tako da će do 15. septembra i u tim školama biti dodatno ugrađeni ormarići.

Ugradnja ormarića u beogradskim osnovnim školama poverena je firmi "Metallineks" iz Leštana, a Grad je do sada za njihovu nabavku izdvojio 210 miliona dinara.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.