Jedan grad upozorava: Moguć i treći talas

Izvor: B92, 09.Jul.2020, 09:25

Jedan grad upozorava: Moguć i treći talas

Hongkong -- Vlasti Hongkonga koji se uspešno borio sa pandemijom koronavirusa, sada upozoravaju na moguć "eksponencijalni rast" novih slučajeva.

Od nedelje Kovid 19 dijagnostikovan je kod 65 lica, uključujući 31 lokalno prenet slučaj što se naziva "trećim talasom" pandemije u Hongkongu.

Zaraženi su taksisti, radnici u restoranima, medicinari i korisnici staračkih domova, prenosi CNN.

"Moguće je da bi to mogla biti velika epidemija. Moguć je iznenadni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << eksponencijalni rast broja slučajeva", rekao je doktor Čuang Šuk-kvan iz Centra za zaštitu zdravlja.

U Hongkongu je od početka epidemije registrovano 1.324 slučajeva virusa a preminulo je samo sedam osoba.

Razlog za takav uspeh grada u suzbijanju Kovida je uvođenje karantina za dolazak iz inostranstva, efikasno praćenje kontakata, spregmnost građana da nose zaštitne maske, poštuju mere higijene i socijalne distance.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U Hong Kongu počeo i TREĆI TALAS zaraze koronom?

Izvor: Blic, 09.Jul.2020

Vlasti Hong Konga koji se uspešno borio sa pandemijom korona virusa, sada upozoravaju na moguć "eksponencijalni rast" novih slučajeva usled porasta lokalne transmisije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.