Izvor: B92, 12.Mar.2000, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedan decak poginuo od nagazne mine, petorica decaka povredjena

Igrajuci se na obelezenom minskom polju nedaleko od sela Brabonjic na podrucju Kosovske Mitrovice u subotu je poginuo jedan decak, saopstio je u nedelju portparol Kfora, potpukovnik Filip Anido, javlja Beta. On je rekao da su lakse povredjena jos petorica decaka koji su se igrali na istom minskom polju. Trojica decaka su ostali u bolnici radi dodatnih ispitivanja, dok su dvojica pustena kucama. Decaci su bili starosti izmedju deset i 16 godina, dodao je Anido. U odvojenom incidentu, takodje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u subotu, jedan 14-godisnji decak je lakse ranjen kada je traktorom presao preko nagazne mine u polju kod sela Stankovce nedaleko od Glogovca. Decak je prebacen u bolnicu na lecenje, rekao je protparol Kfora.

Anido je potvrdio i ubistvo Srdjana Perica u selu Donja Brnjica koje se desilo u subotu, sedam kilometara severno od Pristine. On je rekao da je u svetlu najave komandanta Kfora, nemackog generala Klausa Rajnharta da ce medjunarodne snage pojacati bezbednost na administrativnoj granici izmedju juzne Srbije i istocnog Kosova, Multinacionalna brigada Istok na tom podrucju rasporedila dodatne snage.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.