Jazačka Jesen ide dunjo moja početkom oktobra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Sep.2009, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jazačka "Jesen ide dunjo moja" početkom oktobra

JAZAK -Turističko-privredna manifestacija "Jesen ide dunjo moja, kukuruzi već su zreli", biće održana u Jazku kod Rume, od 1. do 3. oktobra, najavila je Turistička organizacija Srbije.

Manifestacija se održava sedmi put povodom završetka jesenjih radova u Jazku, u organizaciji Zavičajnog društva "Teočin" - Jazak, Etno kuće Jazak i Turističke organizacije "Panonija" u Rumi.

Programom je predviđeno održavanje likovne kolonije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << - izložba radova sa majske i avgustovske kolonije CZLU Jazak i pesničko veče u Etno kući, a centralna manifestacija počeće popodne ispred Doma kulture u Jazku.

Posetioci će moći da uživaju u defileu oldtajmera, kulturno-umetničkom programu u kome učestvuje KUD "Teodor Aramović Tican", Osnovna škola "Milica Stojadinović - Srpkinja" i ŠIK "Beočin".

Biće organizovana i razna takmičenja, kao što su takmičenje u pucanju iz biča, ples sa dinjom, pucanje iz topova od blata, pravljenje čardaka od čokanja.

Održaće se i izbor najtežih plodova jeseni, najuređenijeg dvorišta, memorijalni turnir u šahu, "Borivoje Petaković" , fudbalski susreti, izbor najukusnijih prerađevina od dunja i kukuruza, najlepšeg suvenira od ljuštike i najukusnijeg starinskog kolača. Ispred Doma kulture biće organizovan bazar.

Posetioci će moći da večeraju u Etno kući, po ceni od 700 dinara, kao i da prenoće u privatnim kućama za 700 dinara po osobi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.