Javni radovi najduže do tri meseca

Izvor: Šumadija Press, 04.Jul.2015, 12:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Javni radovi najduže do tri meseca

Nacionalna služba za zapošljavanje ubuduće će finansirati angažovanje nezaposlenih i osoba sa invaliditetom na javnim radovima koji mogu da traju najviše tri meseca.

Za razliku od ranije prakse, kada su javni radovi trajali do 6 meseci, sada su ograničeni na maksimalno 3 meseca, a svi koji budu angažovani primaće nadoknadu od 15.000 dinara bez obzira na kvalifikacije. Novina je i što se sa njima neće sklapati ugovori o radu na određeno vreme, već ugovori o povremenim >> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press << i privremenim poslovima.

U NSZ je upravo u toku konkurs namenjen lokalnim samoupravama, javnim preduzećima, institucijama, ustanovama, preduzetnicima i udruženjima, koji do 20.jula mogu da apliciraju sa projektima baziranim na pružanju usluga u socijalnim i humanitarnim oblastima. Primera radi, kao javni radovi bi mogle da budu podržane razne usluge starim i nepokretnim osobama, palijativna nega onkoloških bolesnika, asistenti u nastavi, geronto-domaćice, ali i održavanje javnih prostora i infrastrukture, zaštita živote sredine i prirode itd.

Javni konkurs za organizovanje sprovođenja javnih radova na kojima se angažuju nezaposlena lica i nezaposlene osobe sa invaliditetom, deo je programa i mera aktivne politike zapošljavanja predviđenih Programom rada za 2015. godinu.

Cilj ovog programa je radno angažovanje teže zapošljivih nezaposlenih lica i nezaposlenih u stanju socijalne potrebe, očuvanja i unapređenja radnih sposobnosti nezaposlenih, kao i ostvarivanje određenog društvenog interesa.

Nastavak na Šumadija Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.