Javna rasprava o Nacrtu zakona o lobiranju do 16. aprila

Izvor: N1 televizija, 23.Mar.2018, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Javna rasprava o Nacrtu zakona o lobiranju do 16. aprila

Ministarstvo pravde počelo je danas javnu raspravu o Nacrtu zakona o lobiranju, koja će trajati do 16. aprila.

Osnovni cilj zakona o lobiranju je da se uspostavi jasan normativni okvir u oblasti lobiranja u Srbiji, čime bi se otklanili nedostaci u domaćem pravnom sistemu, navedeno je u saopštenju Minisatrstva pravde.

Kako je istaknuto, zakonsko uredjivanje lobiranja treba da doprinese zaštiti javnog interesa, jer predloženi Nacrt zakona povećava javnost rada organa >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << državne uprave, ojačava integritet i odgovornost lobiranih lica koja obavljaju javne funkcije i podiže poverenje gradjana u proces donošenja odluka.

Precizirano je da su prilikom izrade Nacrta zakona korišćeni tekstovi medjunarodnih ugovora koje je Srbije ratifikovala, kao i relevantnih propisa Evropske unije.

Podseća se i da je usvajanje zakona o lobiranju predvidjeno Akcionim planom za Poglavlje 23 u procesu pristupanja EU. Ministarstvo pravde pozvalo je predstavnike državnih organa, civilnog društva, stručne javnosti, kao i druge zainteresovane da primedbe, predloge i sugestije za vreme trajanja javne rasprave dostave putem elektronske pošte na vladimir.vins@mpravde.gov.rs ili poštom na adresu Ministarstva pravde.

Nacrt zakona o lobiranju objavljen je na internet prezentaciji Ministarstva pravde.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Počela javna rasprava o Nacrtu zakona o lobiranju

Izvor: Danas, 23.Mar.2018

Danas je počela javna rasprava o Nacrtu zakona o lobiranju, koja će trajati do 16. aprila, saopštilo je danas Ministarstvo pravde. Članak Počela javna rasprava o Nacrtu zakona o lobiranju se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.