Izvor: Nezavisne Novine, 11.Jun.2017, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Javna kuhinja u Bihaću bi mogla ostati bez hljeba?

BIHAĆ - Zbog nagomilanih dugovanja prema dobavljačima, javna kuhinja u Bihaću, koja djeluje u okviru humanitarne organizacije "Merhamet", nalazi se u veoma teškoj situaciji, a najveći problem je mogućnost obustave isporuke kruha.

Prema riječima Alena Prošića, direktora "Merhameta" u Bihaću, duguju oko 5.000 maraka dobavljačima ove namirnice.

On ističe kako je posebno delikatna situacija što se sve ovo dešava za vrijeme trajanja mjeseca ramazana, kad imaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << povećan broj korisnika usluga.

"Trenutno se nalazimo u jako teškoj situaciji jer nam prijeti obustava isporuke kruha za potrebe javne kuhinje zbog neizmirenih obaveza. Ostale zalihe hrane su pri kraju pa pozivamo sve dobre ljude da pomognu bar u toku mjeseca ramazana kako ne bismo ostali bez kruha", rekao je Prošić.

Prema njegovim riječima, trenutno se u okviru ove kuhinje priprema oko 300 dnevnih obroka za građane u stanju socijalne potrebe.

Javna kuhinja godinama opstaje zahvaljujući pomoći gradskih vlasti te samofinansiranju.

"Nažalost, pomoć koju primamo iz gradskog budžeta je umanjena za ovu godinu, a naši apeli upućeni na ostale adrese su bez odjeka. Također, značajno je smanjena ranija pomoć koju su nam pružali građani i kolektivi, a razlog tome je velika ekonomska kriza u društvu", kaže Prošić.

On je dodao kako svi koji žele pomoći rad javne kuhinje mogu to učiniti donacijama koje mogu donijeti u prostorije "Merhameta" ili uplatom na žiro račun 199-045-000-2154-807 u banci Sparkasse, sa naznakom "za javnu kuhinju".

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.