Javio se Prigožin: Morao sam...

Izvor: B92, 26.Jun.2023, 17:14

Javio se Prigožin: Morao sam...

Vođa Vagnera Jevgenij Prigožin oglasio se prvi put nakon što je okončana pobuna.

Prigožin je upravo objavio 11-minutnu audio poruku u kojoj kaže da niko nije pristao da potpiše ugovor sa ministarstvom odbrane i da je njegova plaćenička firma zbog toga trebalo da prestane da postoji 1. jula.

On je rekao da je cilj njegovog marša na Moskvu bio da se spreči uništenje grupe Vagner.

U snimku Prigožin kaže da su njegovi ljudi krenuli u Moskvu da traže >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da odgovaraju oni lideri koje je okrivio za "greške" u ratu u Ukrajini.

On je negirao da je njegov "marš za pravdu“ imao za cilj svrgavanje ruskog predsednika Vladimira Putina.

"Cilj marša je bio da se izbegne uništenje Vagnera i da se pozovu na odgovornost zvaničnici koji su svojim neprofesionalnim postupcima počinili ogroman broj grešaka", rekao je Prigožin.

On kaže da Vagner žali "što su morali da pogode rusku avijaciju“ i da su odlučili da se okrenu dok su bili na putu ka Moskvi "da ne bi prolili krv ruskih vojnika“.

"Bili smo u maršu da demonstriramo svoj protest, a ne da srušimo vladu", rekao je Prigožin.

Kako je rekao, niko od njegovih boraca nije bio primoran na marš, i svi su znali njegov cilj.

"Naš marš je pokazao ozbiljne bezbednosne probleme širom naše zemlje, ali nikada nam nije bio cilj da zbacimo sadašnji režim i legalno izabranu vladu", rekao je on.

Prigožin je pristao da napusti Rusiju i ode u Belorusiju nakon što je opozvao svoje trupe - nije poznato gde se trenutno nalazi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.