Jašarević pretio i Nemačkoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Apr.2012, 21:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jašarević pretio i Nemačkoj

SARAJEVO -

Pripadnik radikalnog vehabijskog pokreta Mevlid Jašarević, koji je pucao na zgradu ambasade SAD u Sarajevu, u poruci snimljenoj uoči tog napada, zapretio da će "zatrovati hranu i vodu" u Nemačkoj u znak odmazde zbog učešća njenih vojnika u misiji u Avganistanu.

Snimak poruke, koja je u posedu sarajevskog "Dnevnog avaza", ima i Tužilaštvo BiH, pa se pretpostavlja da su nemačke vlasti blagovremeno bile upoznate sa tim pretnjama.

"Znajte, ako ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << povučete za mesec dana svoju vojsku iz Avganistana i ne povučete se iz borbe protiv islama i muslimana, stići će vas trovanje vaše hrane i vode, čak i vaše paščadi. Vi ste ustali u rat protiv muslimana. A, sad će muslimani da dođu s ratom u vaše kuće", zapretio je Jašarević.

On se već nekoliko meseci nalazi u pritovoru Suda BiH, čekajući optužnicu koja bi trebalo da bude saopštena ovih dana.

"Avaz", međutim, piše da će, sudeći prema Jašarevićevoj poruci, istražni organi BiH imati još posla.

"Ne treba nikakvo objašnjenje da dajem što napadam Amerikance. Oni su stali u borbu protiv islama i muslimana na celom svetu. Ubijaju muslimane, siluju njihove žene, odvode i staro i mlado, hapse, rade šta hoće", kaže Jašarević na početku poruke.

Snimljen u prostoriji, sam sa dve automatske puške naslonjene na zid, Jašarević kaže da "Amerikanci pripremaju s Hrvatima i Srbima novi pokolj nad muslimanima".

"Oni pripremaju pokolj nad muslimanima Bosne, Sandžaka, Crne Gore, Kosova, Albanije i Makedonije..." tvrdi Jašarević i dodaje da je odlučio da napad na ambasadu SAD izvede na svoju roku i da ga "od insane (ljudi) niko nije podržao".

"Kad spomeneš muslimanima Bosne da se treba boriti protiv Alahovih neprijatelja, onda dobijaš samo ukor. Govore mi da nije vreme, da smo slabi...", veli on.

Jašarević je rekao i da Amerika ima svoje saveznike i da je jedan od njih Nemačka koja je "otvoreno napala Avganistan".

"Stala je s Amerikancima protiv muslimana Avganistana. Šta su muslimani Avganistana uradili Nemcima? Gde je tu sad ljudska pravda. Nego je to mržnja protiv islama, koju oni pokušavaju da sakriju", naveo je Jašarević, dodavši da Nemačkoj objavljuje rat.

Obraćajući se majci, Jašarević je poručio da će tokom napada nastradati i muslimani koje on ne smatra pravim muslimanima .

Tražeći od majke dozvolu, poručio je: "Samo još nešto, majko moja, nemoj da te tuga uhvati ako čujes da je tvoj sin, možda, ubio nekog takozvanog muslimana koji je radio za Amerikance, branio američku ambasadu. Onaj ko stane s nevernicima boreći se protiv islama, braneći njih, on je nevernik, makar klanjao, postio i išao na hadž…."

"Avaz" podseća da nije poznato gde je snimljena oporuka koju su istražitelji, prema nezvaničnim ifnormacijama, pronašli u selu Gornja Maoča.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.