Japanka Kane Tanaka sa 116 godina nastarija osoba na svetu

Izvor: Beta, 09.Mar.2019, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japanka Kane Tanaka sa 116 godina nastarija osoba na svetu

Japanka Kane Tanaka koja ima 116 godina, voli matematiku i smatra da joj je upravo sada najbolji trenutak u životu, proglašena je za najstariju osobu na svetu, saopštili su danas predstavnici Ginisove knjige rekorda.Kane Tanaka je rodjena 2. januara 1903 godine, kada su braća Orvil i Vilbur Rajt imali prvi uspešni motorizovani let u istoriji. Taj datum se smatra početkom moderne avijacije.Njen zvanični ulazak u Ginisovu knjigu rekorda obeležen je u staračkom domu u Fukuoaki, na zapadu Japana. Ceremoniji je prisustvovao i gradonačelnik Soićiro Takašima.Kane se 1922. godine udala za Hideo Tanaku. Rodila je četvoro dece i još jednog je usvojila kasnje. Japanka se često budi oko 6.00 ujutro, a posle podne bavi se matematikom ili praktikuje kaligrafiju.Japanci su poznati po dugovečnosti. Djiroemon Kimura, koji je preminuo u junu 2013. godine, imao je 116 godina i dugo je imao titulu najstarijeg muškarca na svetu. Posle njega je tu titulu preuzeo takodje Japanac Masazo Nonaka koji je imao 113 godina, a preminuo je u januaru ove godine.Prema predstavnicima Ginisa, rekord u dugovečnosti mora da bude zvanično potvrdjen.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Japanka Kane Tanaka sa 116 godina nastarija osoba na svetu

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Mar.2019

Japanka Kane Tanaka koja ima 116 godina, voli matematiku i smatra da joj je upravo sada najbolji trenutak u životu, proglašena je za najstariju osobu na svetu, saopštili su danas predstavnici Ginisove knjige rekorda...Kane Tanaka je rođena 2. januara 1903 godine, kada su braća Orvil i Vilbur Rajt...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.