Japancima će roboti pomoći u učenju engleskog

Izvor: N1 televizija, 23.Avg.2018, 08:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japancima će roboti pomoći u učenju engleskog

Roboti koji "govore" engleski od iduće godine će delu japanskih školaraca, ali i njihovim učiteljima, pomagati da unaprede svoje znanje tog jezika.

Japanci su "zloglasno" slabi u govornom i pisanom engleskom, pa ministarstvo obrazovanja planira pilot projekat vredan 250 miliona jena (1,95 miliona evra) koji bi im u tome trebalo da pomogne.

"Roboti s veštačkom inteligencijom koji su već na tržištu imaju razne funkcije. Na primer, mogu proveriti izgovor engleskih >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << reči učenicima, što je katkad i učiteljima teško", rekao je AFP-u zvaničnik japanskog ministarstva obrazovanja.

Japanske škole tradicionalno imaju problema s pronalaskom kvalifikovanih učitelja engleskog.

Ali roboti neće biti jedina mera, učenici će, na primer, dobiti i aplikacije za tablete i mobilne telefone s lekcijama izvornih govornika.

Pilot projektom biće obuhvaćeno oko 500 školaraca.

Za dve godine Japan će početi da primenjuje novi kurikulum koji će zahtevati da se sa učenjem engleskog krene od 10. godine.

Prema postojećem, engleski je obavezan za učenike od 12 do 15 godina.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Roboti će pomagati malim Japancima da nauče engleski

Izvor: Radio 021, 23.Avg.2018

Roboti koji "govore" engleski od iduće godine će delu japanskih školaraca, ali i njihovim učiteljima, pomagati da unaprede svoje znanje tog jezika...Japanci su "zloglasno" slabi u govornom i pisanom engleskom, pa ministarstvo obrazovanja planira pilot projekat vredan 250 miliona jena (1,95 miliona...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.