Janša sedmi put na čelu partije

Izvor: RTS, 12.Maj.2013, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janša sedmi put na čelu partije

Kongres Slovenačke demokratske stranke izabrao Janeza Janšu za predsednika partije, u sedmom mandatu. Janša najavio nastavak borbe protiv "crvene" opasnosti.

Na Kongresu Slovenačke demokratske stranke u Celju za predsednika je, na sinoćnjem glasanju, ponovo izabran Janez Janša. Njemu je to sedmi uzastopni mandat na čelu patrije, za šta je bio jedini kandidat.

Kongres SDS je usvojio i nekoliko programskih dokumenata, a predsednik je u svojom govorima na početku >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kongresa i nakon izbora najavio nastavak borbe protiv "crvene" opasnosti.

Janša, koji je u dva navrata bio i predsednik slovenačke vlade kritikovao je sadašnju vladu Alenke Bratušek i preduzete mere za finansijsku stabilizaciju države. On je najavio da će se Slovenačka demokratska stranka i dalje "boriti na glavnom frontu" i ostati suverena.

Novoizabranog predsednika najveće opozicione stranke je protivkorupcijska komisija optužila da nije prijavio svu svoju imovinu, a protiv njega se vodi i sudski postupak u aferi kupovine oklopnih transportera finske kompanije "Patria" za Vojsku Slovenije.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.