Jankovićeva: LGBT sugrađani ne smeju da budu diskriminisani

Izvor: B92, 17.Maj.2021, 13:13

Jankovićeva: LGBT sugrađani ne smeju da budu diskriminisani

Beograd -- Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković poručila je danas da su naši LGBT sugrađani ravnopravni građani Srbije.

Ona je istakla, povodom obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv homofobije, transfobije i bifobije, da LGBT sugrađani ne smeju biti diskriminisani zbog svog rodnog identiteta ili seksualne orijentacije.

Ona je u saopštenju napomenula da se pripadnici LGBT populacije i dalje suočavaju sa problemima u ostvarivanju svojih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prava, socijalnom distancom, omalovažavanjem, pa i nasiljem, zbog čega treba nastaviti aktivnosti usmerene na unapređenje njihovog položaja.

Jankovićeva naglašava da se pripadnicima LGBT populacije mora obezbediti ravnopravno i dostojanstveno ostvarivanje svih ljudskih prava, bez straha od osude i nasilja.

"Savremeno društvo ne sme tolerisati bilo kakav vid diskriminacije i mora stvoriti uslove da svi naši građani i građanke budu ravnopravni", navodi Brankica Janković.

Ističe da pripadnike LGBT populacije treba osnaživati da prijavljuju diskriminaciju i podnose pritužbe povereniku za zaštitu ravnopravnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.