Janković zabrinut zbog plakata SNP

Izvor: RTS, 14.Jan.2013, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janković zabrinut zbog plakata SNP

Ombudsman Saša Janković izrazio je zabrinutost zbog plakata kojima organizacija Naši optužuje nevladine organizacije i NUNS za saradnju sa stranim obaveštajnim službama. Oni koji iznose te tvrdnje trebalo bi da budu zvanično pozvani da ih pred nadležnim organima dokumentuju, kaže Janković.

Zaštitnik građana Saša Janković izrazio je zabrinutost zbog plakata kojima organizacija Naši optužuje nevladine organizacije i Nezavisno udruženje novinara Srbije za saradnju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa stranim obaveštajnim službama, saopštila je kancelarija ombudsmana.

"S obzirom da su to tvrdnje o činjenu teških krivičnih dela, oni koji ih iznose trebalo bi da budu zvanično pozvani da ih pred nadležnim organima dokumentuju. Ili su srpski nevladini aktivisti i novinari zaista strani špijuni i treba im suditi ili neko grubim uvredama uznemirava javnost, za šta je takođe predviđena sankcija", objasnio je Janković.

Ombudsman je izrazio nadu da će nadležni pravosudni organi lepljenje plakata i njihovu sadržinu razmotriti sa stanovišta svojih nadležnosti.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.